2min Devices

Windows Phone groeit met 91 procent, doel is iOS te verslaan

Microsoft houdt momenteel de Worldwide Partner Conference in Washington. Daar worden de hele dag door keynotes en presentaties gehouden over Microsoft-producten en -diensten. Kevin Turner, de COO van Microsoft, liet weten dat Windows Phone het afgelopen jaar met 91 procent is gegroeid en dat Windows Phone inmiddels 10 procent marktaandeel heeft in tien landen.

Microsoft is een van de grootste techbedrijven ter wereld en sinds Nokia is overgenomen telt het bedrijf 130.000 werknemers. Sommige mensen onderschatten de kracht van Microsoft nog weleens. Windows Phone is nog lang niet zo groot als Android en iOS, maar Microsoft’s invloed en kunnen onderschatten is erg gevaarlijk. Dat laten de cijfers die vandaag bekend zijn geworden ook wel zien.

Windows Phone is het afgelopen jaar bijna twee keer zo groot geworden, met een groei van 91 procent. Inmiddels staat Windows Phone in acht markten op 10 procent marktaandeel. Windows Phone is volgens Microsoft het snelst groeiende besturingssysteem.

Een statistiek die Microsoft graag apart laat zien, is dat het inmiddels in veertien landen meer smartphones verscheept dan Apple. Daarmee laat Microsoft ook duidelijk zien wat het doel is, het bedrijf wil op termijn Apple verslaan en Windows Phone het tweede mobiele besturingssysteem maken, na Android. Het wordt helaas niet zo duidelijk vermeld, maar uit alle statistieken die getoond worden blijkt dat wel. De reden waarom het niet duidelijk wordt uitgesproken is aan de andere kant ook wel duidelijk, het kost jaren om zoveel marktaandeel op te bouwen. Dat kan niet op een korte termijn.

De grote vraag is of de groei van Windows Phone gaat versnellen nu Microsoft recent Nokia heeft ingelijfd. Alle marketing die het bedrijf nu doet voor Windows Phone en de Nokia-toestellen resulteert ook direct in omzet voor Microsoft. Of het bedrijf de marketingbudgetten voor Nokia ook gaat opvoeren is nog niet bekend, maar het ligt wel voor de hand.