1 min Devices

‘Windows 8 tablets prijzig door Windows-licentie’

Fabrikanten zouden moeite hebben om aankomende Windows 8-tablets van de gewenste verkoopprijs te voorzien, zodat er geconcurreerd kan worden met tablets van Apple en Google. Microsoft zou te veel geld vragen voor een Windows 8-licentie.

‘Windows 8 tablets prijzig door Windows-licentie’De geschatte kostprijs van een Windows 8-tablet ligt volgens een Taiwanese hardwareleverancier bij de 10-inch variant op 300 tot 350 dollar en voor 7 inch-modellen bedraagt deze 150 tot 200 dollar. Dit zou fabrikanten enige marge moeten geven om de tablets met winst te verkopen, maar dit zou deels teniet worden gedaan door de hoge kosten die Microsoft vraagt voor een Windows 8-licentie, welke 90 tot 100 dollar bedraagt volgens diezelfde leverancier.

Een bijkomend probleem is volgens de bronnen dat software voor huidige Windows-versies niet wordt ondersteund, alsook het in eerst instantie beperkte aanbod van Windows 8-applicaties. Hierdoor verwachten zij dat de Windows 8-producten hevige concurrentie zullen ondervinden van op Android en iOS gebaseerde tablets.

Bron:Digitimes