Tijdens de productie van de Galaxy S III heeft Samsung problemen ontdekt met de achterkant van de blauwe versie. Deze variant is daarom voor korte tijd uitgesteld, waardoor bij de lancering eind deze maand alleen de witte variant verkrijgbaar zal zijn.

Dit meldt een anonieme bron tegenover Tweakers. In een aantal landen waar het toestel reeds te verkrijgen is, zoals in de Verenigde Arabische Emiraten, is ook enkel het witte model te koop. Winkels die nog pre-orders aannemen geven ook te kennen bij de introductie geen blauwe versie te kunnen leveren.

Volgens de bron is de achterzijde van het blauwe toestel van zodanige lage kwaliteit dat Samsung heeft besloten om de reeds 600.000 geproduceerde achterkanten weg te gooien en het productieproces aan te passen.

PR manager Vivian Peters bevestigt namens Samsung Benelux dat het toestel alleen in het wit te verkrijgen zal zijn, zodat deze op 29 mei in Nederland te koop is. Het bedrijf verwacht begin juni alsnog de blauwe versie te kunnen leveren. Reden van uitstel werd door Peters niet gegeven.