1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Asus heeft vandaag op de Computex-beurs in Taipei een wel heel bijzonder apparaat getoond. Het is een samensmelting van een ultrabook en een tablet. Het hybride toestel heeft de naam Asus Taichi meegekregen.

Op het eerste oog ziet het apparaat er wellicht enigszins vreemd uit met een touchscreen op de voorzijde en een full HD display aan de andere kant. Je kunt het apparaat als een normale computer gebruiken, omdat het de functionaliteiten van een laptop heeft. Het touchscreen aan de voorzijde kan door een vriend gebruikt worden om mee te kijken wat je aan het doen bent. Dit is mogelijk dankzij de zogeheten mirror function.

De Asus Taichi beschikt over een Intel Core i7 Ivy Bridge processor, 4 GB aan RAM-geheugen, een Solid State Drive (SSD), twee USB 3.0 poorten, een micro-HDMI-poort, Near Field Communication (NFC) chip om data uit te wisselen, WiFi en twee webcams. Beide schermen beschikken over de Full HD resolutie van 1920 x 1080 pixels. De Asus Taichi zal voorzien worden van Windows 8.

De Asus Taichi zal in twee verschillende varianten op de markt verschijnen: een 11.6 inch en een 13.3 inch model. Over de beschikbaarheid en het prijskaartje deed Asus nog geen mededelingen.