De Asus Taichi Ultrabook convertible heeft flink wat vertraging opgelopen, de laptop stond origineel in de planning om tegelijk met Windows 8 te lanceren op 26 oktober maar deze datum werd uiteindelijk niet gehaald. Wanneer de laptop nu wel op de markt zal verschijnen blijft onzeker.

Volgens een woordvoerder van Asus zou de Amerikaanse levering van de Taichi mogelijk in december beginnen maar de kans is ook aanwezig dat het nog wat langer gaat duren. Asus gaf geen reden voor de grote vertraging van de lancering van het product.

Veel leveranciers die snel na de aankondiging van de Taichi begonnen waren met het aannemen van pre-orders voor het apparaat hebben inmiddels de datum van de levering uitgesteld of zelfs het apparaat in zijn geheel verwijderd als mogelijke pre-order.

NewEgg en Amazon hebben de Asus Taichi van de website verwijderd waar B&H een verwachte lancering van 1 december stelt voor de 11.6-inch Taichi. Best Buy en Future Shop denken pas te kunnen leveren op 30 januari 2013. Over de 13.3 inch Taichi 31 ontbreekt momenteel nog ieder spoor.

Grote verschillen tussen de Amerikaanse leveranciers dus, wanneer de Asus Taichi nou officieel gelanceerd wordt zal de toekomst moeten uitwijzen. Wel kunnen we er vanuit gaan dat het nog wel enige tijd zal duren voordat de Taichi ook in Nederland zal verschijnen.