1 min

Samsung vertoonde afgelopen nacht Nederlandse tijd haar nieuwe Series 7 All-In-One pc op Computex, de grootste jaarlijkse technologiebeurs die in Taipei wordt gehouden. Over de beschikbaarheid en het prijskaartje wilde het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf niets zeggen.

De Samsung Series 7 die het bedrijf op Computex toonde, is slechts een prototype. Het proefmodel gaf wel enkele technische specificaties prijs. Zo is het een All-In-One pc welke beschikt over een 27 inch quad-HD display met een ongekend hoge resolutie van 2560 x 1440. De multitouchtechnologie ondersteunt aanraking door tien vingers. Volgens een medewerker van Samsung zal de Series 7 ook handgebaren kunnen lezen en de stem van gebruikers herkennen. Deze feature kon de medewerker niet demonstreren op de beurs, omdat de technologie nog geperfectioneerd moet worden.

De zijkant van het scherm heeft een zeer dunne bezel, wat er mogelijk op duidt dat de All-In-One pc speciaal is ontworpen voor het nieuwe, nog te verschijnen besturingssysteem Windows 8. Volgens een van de aanwezige redactieleden van The Verge werkt het swipen tussen de verschillende apps zeer goed: het draait snel en soepel, en het scherm is zeer responsief.

Of en wanneer de Samsung Series 7 beschikbaar zal zijn in Europa, is niet bekend. Evenmin kon het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf vertellen wat de adviesprijs van deze All-In-One pc is, maar zal naar verwachting rond de 999 dollar liggen.