2min Devices

Microsoft heeft 200 miljoen licenties van Windows 8 verkocht

Microsoft heeft 200 miljoen Windows 8-licenties verkocht sinds de officiële lancering van het besturingssysteem zo’n anderhalf jaar geleden. Dat heeft Microsoft vandaag bekendgemaakt op een conferentie.

Het verkopen van 200 miljoen licenties is een mooie mijlpaal, maar Microsoft is er nog lang niet. In april van dit jaar loopt de officiele ondersteuning voor Windows XP af en er zijn nog genoeg mensen die voor die tijd moeten migreren. Microsoft probeert gebruikers daar bewust van te maken, ook Techzine deed een buit in het zakje met een blog omdat er grote problemen op komst zijn voor gebruikers die niet migreren.

Tami Reller, vicepresident marketing van Microsoft vindt het heel mooi dat de grens van 200 miljoen is gepasseerd maar blijft wel realistisch. Het aantal verkochten licenties is een stuk minder dan bij Windows 7 in dezelfde periode. Microsoft verkocht 240 miljoen licenties van Windows 7 in het eerste jaar. Reller geeft aan dat Microsoft vooral winst denkt te kunnen behalen op de tabletmarkt. Microsoft geeft prioriteit aan de ontwikkelaars die apps moeten ontwikkelen voor het besturingssysteem.

Windows 8 is de grootste radicale verandering in de Windows-besturingssystemen sinds Windows 95 en dat gaat niet zonder slag of stoot. Veel mensen zijn kritisch over het nieuwe startscherm en het is aan Microsoft om daar goed naar te luisteren. Met Windows 8.1 heeft Microsoft al grote sprongen voorwaarts gezet en met de aankomende update in maart of april van dit jaar staan er weer grote veranderingen op de rol.

Lees onze uitgebreide review van Windows 8.1.