2min

Tags in dit artikel

, , ,

De wereld lijkt helemaal klaar voor de volgende stap in mobiele techniek, zo vinden Google, Olympus en Apple tenminste. Google kondigde vorige week een bril aan welke gebruik maakt van een display om de gebruiker van informatie te voorzien. Apple ontving deze week een patent waaruit blijkt dat de fabrikant mogelijk met eenzelfde project bezig is en ook Olympus kondigt nu een gelijkend project aan.

De Japanse camerafabrikant maakt een sprong terug in de wereld voor de draagbare apparatuur, met een eigen bril die kan zorgen voor een heads-up display. De bril gaat vooralsnog door het leven als MEG4.0. Dankzij een bluetooth-verbinding met bijvoorbeeld een smartphone en een technologie die volgens Olympus door het bedrijf zelf ontwikkeld is wordt de buitenwereld weer een stuk interessanter, meldt Olympus. Het apparaat bevat waarschijnlijk geen camera, wat een zeer interessante keuze is aangezien het apparaat door een camera-fabrikant wordt ontwikkeld. Wel bevat de MEG4.0 een accelerometer waarmee de positie van het hoofd van de gebruiker kan worden bepaald.

Volgens het Japans-talige persbericht bevat de MEG4.0 een QVGA-scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels en het apparaat kan op een volle accu gedurende acht uur gebruikt worden. Elke drie minuten springt de MEG4.0 voor een periode van 15 seconden aan.

Olympus experimenteerde al eerder met head-mounted displays. In 2005 werd al gewerkt aan een prototype, maar de timing leek destijds nog niet in orde te zijn. De technologie lijkt binnenkort eindelijk klaar voor grootschalig gebruik. Dat blijkt ook Google te denken, wiens Project Glass in 2013 of 2014 op de markt zal komen.