1 min

Google is begonnen met de voorverkoop van de augmented reality-bril Project Glass. Geïnteresseerde ontwikkelaars die op het Google I/O-evenement aanwezig zijn kunnen voor 1500 dollar een bestelling plaatsen. Begin 2013 zullen zij dan ook werkelijk met Project Glass aan de slag kunnen.

De Glass Explorer Edition werd door mede-oprichter van Google, Sergey Brin aangekondigd tijdens de conferentie. Op het moment wordt er nog veel geëxperimenteerd met Project Glass. Google hoopt dan ook dat ontwikkelaars veel input zullen geven. Huidige prototypes hebben nog geen beschikking over WWAN-connectiviteit. Het is mogelijk dat er uiteindelijk wel 3G- of 4G-ondersteuning aanwezig zal zijn, maar Google speelt vooral met het idee om een draadloze verbinding op te zetten via WiFi-hotspots of met behulp van een smartphone.

Besturing van Glass zal op verschillende manieren mogelijk worden, door middel van de stem, alsook een touchpad op de bril. Waarschijnlijk zal Glass ook via een smartphone te besturen zijn, maar Google wil zich meer richten op fysieke input. Daarnaast zijn er een accelerometer en gyroscoop aanwezig, waardoor ook met gebaren commando’s uitgevoerd kunnen worden.

Google kon nog niet bevestigen hoe lang de batterij, welke achter het rechter oor is verwerkt, mee zal gaan. Als laatste wist men te vertellen dat Glass foto’s en video’s lokaal op kan slaan, maar dat Google er naar streeft om alle content direct online te zetten. Wanneer er geen WiFi-hotspots aanwezig zijn is het mogelijk om content achteraf alsnog te uploaden.