2min

Tags in dit artikel

, , ,

Medio 2012 meldde Google tijdens de Google I/O-conferentie dat het bezig was met Project Glass, een bril met allerlei digitale foefjes aan boord. Sindsdien is er maar weinig nieuwe informatie naar buiten gekomen over de Augmented Reality-bril. IEEE Spectrum doorbreekt echter de stilte, door een interview met Babak Parviz, hoofd van Project Glass, te publiceren.

Hoewel Parviz niet met grote onthullingen komt, geeft hij wel aan hoe ver het project inmiddels gevorderd is en wat Google van plan is met de bril. Parviz geeft bijvoorbeeld aan dat de bril op dit moment bestuurd kan worden met een touchpad, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing omdat er gewerkt wordt aan spraakbesturing en besturing met hoofdgebaren.

Google staat onder andere bekend om de brede advertentiepraktijken, echter meldt Parviz dat het niet de bedoeling is dat dit in Project Glass geïntegreerd gaat worden. Daarbij geeft Parviz aan dat de uitbuiting van Augmented Reality op dit moment niet bovenaan de lijst van prioriteit staat binnen het project. Parviz zegt: "Augmented reality is spannend wanneer je nadenkt over toekomstige generaties van dit soort draagbare computers".

"Het project is nog steeds volop in ontwikkeling", zegt Parviz. Binnenkort kunnen ontwikkelaars applicaties gaan schrijven op basis van een cloudgebaseerde API. De eersten die hun hersenen willen kraken door aan de slag te gaan met dit project, zijn diegenen die aanwezig waren op de meest recente I/O-conferentie, waar voorbestellingen voor de bril geplaatst konden worden. Google geeft aan dat pre-orders ergens dit jaar zullen beginnen en dat de bril 1.500 dollar zal gaan kosten.

Een consumentenversie wordt in 2014 verwacht, een prijsindicatie is momenteel nog niet voor handen.