1 min Devices

Heins: ‘Twee BlackBerry 10-toestellen in januari’

Thorsten Heins, CEO van Research in Motion (RIM), heeft opnieuw van zich laten horen. Volgens de topman zullen er in januari 2013 twee BlackBerry 10-toestellen worden geïntroduceerd. Het gaat om een toestel met een groot touchscreen en een ander toestel met een volledig fysiek toetsenbord.

Thorsten’s uitspraak komt overeen met een roadmap die onlangs is gelekt. Op deze planning stonden inderdaad twee toestellen gepland voor het eerste kwartaal van 2013 en daarbij ging het tevens om twee toestellen met verschillende vormen van input.

De afgelopen tijd is RIM bezig met een waar media-offensief. Vanuit allerlei kanten klonk geklaag over RIM’s slechte kwartaalcijfers en bekendmaking van BlackBerry 10 uitgesteld werd. RIM haalt de kerstperiode niet met haar nieuwe toestellen en dat is voor aandeelhouders bezwaarlijk, omdat in deze periode traditioneel gezien de meeste producten over de toonbank gaan. De RIM-topman ziet dit echter anders. Volgens hem worden in deze periode voornamelijk prepaid-toestellen verkocht, terwijl RIM in dat segment nog goede zaken doet.

Bron:All About Phones