min

Tags in dit artikel

, ,

ARM heeft deze week beter dan verwachte resultaten gepubliceerd. In totaal verscheepte het chipconcern twee miljard microprocessors. Daarnaast steeg het aantal bedrijven dat ARM gebruikt. Zo wordt ARMv8 64 bit steeds meer gebruikt in notebooks.

Het aantal ARM-chips dat wereldwijd werd verscheept steeg met 9 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit terwijl het aantal verscheepte chips van de complete industrie daalde met 4 procent. Ook het aantal bedrijven met een ARM-licentie nam toe, met maar liefst 23 nieuwe houders, waaronder AMD dat op verschillende fronten met de Britse chipmaker gaat samenwerken.

ARM behaalde 213 miljoen dollar omzet, een stijging van 12 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, en ongeveer 102,93 miljoen dollar aan brutowinst. Het grootste deel van de winst werd overigens behaald met vorige generaties van de producten, waardoor de winst van de nieuwere processoren nog kan komen.

ARM hoopt tegen 2015 vijftien tot twintig procent van de laptopmarkt in handen te hebben. Het bedrijf wil dit doel mogelijk halen met de speciale Windows-versie voor computers met een ARM-processor die Microsoft op 26 oktober zal lanceren.