De onduidelijkheid die bestond omtrent de Ice Cream Sandwich-update voor de Desire HD lijkt na de officiële verklaring grotendeels opgehelderd. Vandaag heeft HTC nog eens een extra verklaring uitgebracht om nog wat dingen op te helderen.

Het is de afgelopen weken namelijk een behoorlijk onduidelijke situatie geweest. In eerste instantie vonden we de Desire HD gewoon op de lijst van modellen die een update naar Ice Cream Sandwich zouden krijgen. Later leek dit op losse schroeven te staan toen de Canadese provider Tellus beweerde dat er geen update zou komen voor de Desire HD. Fabrikant HTC reageerde hierop met de woorden dat de update gewoon zou komen. Een paar dagen later bedacht HTC zich en liet het weten dat er toch geen update naar Android 4.0 in zat voor het toestel.

HTC heeft nu besloten een korte uitleg te geven om gebruikers de nodige duidelijkheid te verschaffen waarom de update alsnog geannuleerd werd. Zo stelt HTC dat er problemen zouden zijn met de opslag van de Desire HD. Wanneer de fabrikant Android 4.0 en Sense op een opslag wil plaatsen zou HTC hiervoor de telefoon opnieuw moeten partitioneren. HTC erkent dat het mogelijk is voor gebruikers om al hun data op te slaan en deze wijziging door te voeren, maar de fabrikant gelooft dat enkel de doorgewinterde gebruikers zich prettig zouden voelen bij deze situatie.

Volgens HTC rusten er daarnaast ook enkele technische restricties op de Desire HD. Volgens HTC zou de telefoon wel Ice Cream Sandwich kunnen draaien maar daarbij niet de ervaring bieden die de fabrikant voor ogen heeft. HTC laat weten iets liever goed te doen in plaats van half werk te leveren en daarom heeft besloten de update te annuleren. Wanneer je als eigenaar alsnog wil genieten van Android 4.0 zijn er wel mogelijkheden. Zo kent het toestel een nog altijd zeer actieve community op het forum van XDA-developers waar het ontwikkelaars wel is gelukt om Ice Cream Sandwich op de Desire HD werkend te krijgen. De ROM’s zijn prima geschikt voor dagelijks gebruik en kennen veelal continue ontwikkeling.