1 min

Een team van ontwikkelaars hebben fabrikant HTC te kakken gezet. De fabrikant besloot geen Ice Cream Sandwich-update voor de Desire HD uit te brengen. Ontwikkelaars hebben echter een rom beschikbaar gesteld die akelig dicht bij de standaard van HTC komt.

Volgens velen zou de custom rom van Team Blackout de software en features behuizen op een manier zoals HTC het zelf ook zou doen. Het team heeft namelijk een volledig functionerende Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich rom uitgebracht voor de Desire HD. Binnen deze rom vindt de gebruiker versie 3.6 van HTC’s eigen Sense. De rom kent daarnaast geen enkele bug of ontbrekende functionaliteit. Voor de rom werd de software van de HTC Incredible S gebruikt en deze biedt de gebruiker een rom die, volgens veel gebruikers, eeigenlijk door HTC op de markt gebracht had moeten worden.

Het zorgt er echter niet voor dat HTC terug komt op haar beslissing. Een door 15.000 mensen ondertekende petitie zorgde wel voor een reactie van de fabrikant maar leverde niet het gewenste resultaat op. Eigenaren van een HTC Desire HD blijken dus aangewezen te zijn op externe ontwikkelaars wanneer zij willen genieten van Ice Cream Sandwich.