1 min

De nieuwe Blackberry OS 10-toestellen van fabrikant Research In Motion zullen op een resolutie van 1280×720 en 720×720 pixels gaan draaien. Dit heeft de fabrikant donderdag laten weten in een blogpost.

Toestellen met een touchscreen zullen de resolutie van 1280x 720 pixels gaan dragen. De modellen waarop een fysiek qwerty-toetsenbord te vinden zal zijn kennen een lagere resolutie van 720×720 pixels. De uiteindelijke resolutie voor de nieuwe touchscreen-toestellen van Research In Motion vallen met deze bevestiging iets lager uit dan de resolutie die we in de alpha-versie van het OS vonden. In de eerdere versie van het besturingssysteem had BB10 nog een resolutie van 1280×768 pixels.

Fabrikant Research In Motion maakte de resoluties voor haar nieuwe modellen bekend in een blogpost. De nieuwe modellen zullen in januari gepresenteerd worden. Het vernieuwde besturingssysteem moet er onder andere voor gaan zorgen dat Research In Motion weer meer marktaandeel gaat veroveren. Ook zal het besturingssysteem onder licentie beschikbaar komen voor andere fabrikanten. Het is nog niet bekend welke fabrikant hiervoor gaan kiezen.