Microsoft biedt opnieuw mensen die recent een pc hebben aangeschaft de mogelijkheid om goedkoop te upgraden naar de nieuwste versie van Windows. Mensen die recent een Windows 7 PC hebben aangeschaft kunnen voor 15 dollar upgraden naar Windows 8 zodra deze op 26 oktober verschijnt. De actie om voor slechts 15 dollar te upgraden loopt tot 28 februari 2013 daarna vervalt de regeling. Het aanbod geldt overigens alleen voor computers die tussen 2 juni 2012 en 31 januari 2013 aangeschaft zijn.

Iedereen die gebruik wilt maken van dit aanbod dient zich te registreren met hun 25 cijferige Windows 7 productcode. Op 26 oktober zal Microsoft, als Windows 8 officieel gelanceerd wordt, via de e-mail de Windows 8 productcodes versturen die vervolgens gebruikt kunnen worden in de Windows 8 Upgrade Assistant.

Windows 8 heeft een hele nieuwe gebruikersinterface gekregen. Deze is gebaseerd op de Microsoft interface die bekend staat als Metro UI of Modern UI. Deze is ook toegepast in de interface van Windows Phones, de Xbox 360 en Office 2013.