De gemiddelde oplaadtijd van een Lithium-Ion batterij kan mogelijk in de nabije toekomst een heel stuk lager worden. Het wordt waarschijnlijk mogelijk om de batterijen volledig op te laden in slechts één minuut. Lithium-Ion batterijen worden onder meer gebruikt in smartphones, tablets en laptops.

In Zuid-Korea bij het Ulsan National Institute of Science and Technology hebben onderzoekers een manier gevonden om de oplaadtijd van een Lithium-Ion batterij 30 tot 120 keer sneller te maken, dit zou betekenen dat een Lithium-ion batterij binnen één minuut kan worden opgeladen.

De huidige Lithium-Ion batterijen worden van buiten naar binnen opgeladen, de binnenkant wordt hierdoor dus niet direct opgeladen. Door gebruik te maken van een combinatie van koolstof en grafiet is een speciale substantie ontwikkeld die zorgt voor betere geleiding, hierdoor kan de gehele batterij tegelijk worden opgeladen. Het enige nadeel tot op heden is dat de capaciteit van de batterijen net iets lager is maar als ze binnen een minuut kunnen worden opgeladen zal dat prima te compenseren zijn.

Deze doorbraak kan vooral heel groot gaan worden in de auto-industrie. Maar uiteraard ook voor al onze mobiele apparaten.