Google lijkt opnieuw te hebben gekozen voor Samsung om een nieuwe Nexus smartphone te maken. Dit blijkt uit specificaties die de website Sammobile gisteren heeft gepubliceerd. Hoe de website aan de gegevens komt is onduidelijk maar zij beweren dat het gaat om een smarpthone met typenummer GT-I9260.

Wanneer er wordt gekeken naar de typenummers van de modellen van Samsung dan lijkt het hier te gaan om een opvolger van de Galaxy Nexus die eind vorig jaar op de markt is gebracht. De Galaxy Nexus heeft namelijk het typenummer GT-I9250 en de nu uitgelekte specificaties zijn van de GT-I9260.

Als we beter kijken naar de specificaties dan zien we slechts kleine verbeteringen. Zo wordt de vijf megapixel camera vervangen door een acht megapixel. Ook de huidige frontfacing camera krijgt een kleine upgrade van 1,3 megapixel naar 1,9 megapixel. Het scherm heeft ook een kleine upgrade gehad, in de nieuwe Nexus zou een Super Amoled HD scherm zitten. Het formaat zou ongewijzigd blijven met 4,65 inch.

De meest interessante en misschien wel tegenvallende vernieuwing is de processor. De dual core Cortex A9 processor die in de Galaxy Nexus zat wordt namelijk niet vervangen door een quad-core model. Google en Samsung hebben gekozen om deze iets hoger te klokken en het daarbij te laten. In plaats van 1,2 GHz beschikt de nieuwe Nexus over 1,5 GHz.

Hiermee is deze nieuwe Nexus dus niet een nieuwe high-end smartphone maar eerder een midrange model. Wellicht dat Google ervoor heeft gekozen om een bredere markt te willen bedienen met deze Nexus omdat de high-end modellen de concurrentie met de Galaxy S II en Galaxy S III niet konden winnen.

Vooralsnog is er echter nog niet bevestigd of aangekondigd door Google of Samsung. Het is dus onduidelijk of de specificaties kloppen en of deze al helemaal vast staan. De nieuwe Nexus smartphone zal waarschijnlijk pas ergens in november of december worden gepresenteerd.