Nu de nieuwe iPhone 4S door Apple is aangekondigd kunnen we onze blik richten op een ander high-end toestel dat binnenkort zal verschijnen en mogelijk veel impact gaat hebben op de smartphone-markt. Het nieuwe Nexus toestel van Google dat volgende week wordt gepresenteerd, de Nexus Prime. Vandaag lekte er ook al wat mogelijke specificaties uit, helaas kunnen we dit niet bevestigen.

Het nieuwe toestel van Google, de Nexus Prime, zal wederom door Samsung worden gemaakt. De kans is groot dat dit wel de laatste keer is dat Samsung een smartphone maakt voor Google, gezien Google bezig is om Motorola over te nemen. In elk geval zien de specificaties voor het nieuwe Nexus Prime toestel er goed uit maar niet wereldschokkend.

Het nieuwe toestel zal uiteraard voorzien zijn van de allernieuwste Android versie, te weten 4.0 Ice Cream Sandwich, dat weten we zeker. Verder zal de smartphone naar verluidt een scherm krijgen van 4,65 inch met een schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Het scherm zelf zou een Super Amoled HD zijn met gebogen glas. De smartphone zou ook erg dun worden slechts 9 millimeter.

De smartphone van Google zal volgens de bron worden aangedreven door een TI OMAP 4460 dual-core Cortex A9 processor welke is geklokt op 1,2 GHz en beschikt het over 1 GB aan RAM-geheugen. Verder zou de smartphone voorzien zijn van twee camera’s, te weten een 5 Megapixel camera aan de achterzijde en een 1,3 Megapixel camera aan de voorzijde. De camera aan de achterzijde zou in staat zijn om in 1080p video’s op te nemen. Ook kiest Google er wederom voor om het toestel te voorzien van een NFC-chip om het mobiel betalen via Google Checkout te promoten.

Overige specs zoals verbindingsmogelijkheden liggen voor de hand. WiFi a/b/g/n, Bluetooth en uiteraard 3G en 4G, waarbij het toestel ondersteuning biedt voor LTE en HSPA. Tot slot zou Google voor een flinke batterij hebben gekozen in de vorm van een 1750 mAh batterij.

Gezien het hier gaat om een Google telefoon die weliswaar door Samsung wordt ontwikkeld. Zal het wel een kale Android smartphone zijn met Android in de meest pure vorm. Hiermee bedoelen we dat er geen aanpassingen zijn gedaan door Samsung aan de Android-versie. dus geen TouchWiz interface of andere apps van een derde partij. Als al deze specificaties kloppen dan is het inderdaad een prima high-end smartphone voor dit moment, maar niet echt schokkend of enorm innovatief. Uiteraard weten we dit pas zeker als we de smartphone echt hebben gezien.

Eerder deze week verscheen er een teaser video van de Google Nexus Prime.