2min Devices

Samsung en Google presenteren de Galaxy Nexus

Samsung en Google hebben afgelopen nacht in Hong Kong de nieuwste Nexus smartphone van Google gepresenteerd. De smartphone heeft de naam Galaxy Nexus gekregen en dus niet Nexus Prime wat eerder werd verwacht. De naamgeving is redelijk opvallend omdat eerdere toestellen Nexus S en Nexus One heette en niet werden gekoppeld aan een label van een fabrikant. De Galaxy Nexus is dus een mengeling van beide.

De Galaxy Nexus is een 4,65 inch smartphone welke is voorzien van de allernieuwste versie van Android, namelijk versie 4.0 of zoals Google deze versie noemt Ice Cream Sandwich.

De smartphone beschikt over een HD Super Amoled scherm, welke volgens Samsung superieure beeldkwaliteit levert. Het scherm draait namelijk op een resolutie van 720×1280 pixels, hierdoor zijn het aantal pixels per inch ontzettend hoog en wordt de beeldkwaliteit stukken beter. De smartphone wordt aangedreven door een 1,2 GHz dual-core processor en 1 GB aan ram-geheugen.

Samsung en Google presenteren de Galaxy Nexus

Uiteraard zit er ook een camera in het toestel, eentje met 5 Megapixel om precies te zijn en de mogelijkheid om video’s op te nemen in 1080p. Qua connectiviteit heeft Samsung er voldoende ingestopt om de telefoon wereldwijd te kunnen lanceren, zo is er WiFi, Bluetooth, NFC, HSPA+ en indien nodig ook LTE aanwezig in het toestel. Ook dit Nexus toestel heeft dus een NFC chip gekregen waarmee in de toekomst mobiele betalingen mogelijk zijn.

Als we kijken naar het design van de telefoon dan valt meteen op dat het toestel wederom een gebogen design heeft net als zijn voorganger in de Nexus-serie, de Nexus S. Ook zien we geen knoppen meer onder of boven het scherm, deze zijn allemaal vervangen door toetsen op het scherm. Het toestel is verder ook nog ontzettend dun met zijn 8,94mm. Het toestel weegt zo’n 135 gram.

De Galaxy Nexus is vanaf december in Nederland verkrijgbaar voor een prijs van 649 euro.