Volgens bronnen van The Verge zouden we in de toekomst een echte 41 megapixel PureView Lumia-telefoon op de markt kunnen verwelkomen. Nokia’s nieuwe EOS smartphone zou een soortgelijke sensor bevatten als die van de Nokia 808 PureView. Nokia zou deze smartphone aan willen kondigen tijdens de MWC, eind februari.

Waar de Nokia Lumia 920, Nokia’s huidige vlaggenschip met Windows Phone 8, technisch gezien is uitgerust met een camera die de PureView-technologie bevat, is dit niet te vergelijken met de 41 megapixel camera in de Nokia 808 PureView. De nieuwe, nog niet aangekondigde Nokia EOS daarentegen, zou het vlaggenschip van 2013 moeten worden. Naast een geheel nieuw ontworpen aluminium behuizing is de EOS ook voorzien van een echte vergelijkbare Nokia 808 PureView-sensor.

De Nokia EOS is overigens niet hetzelfde apparaat dat verscheen op de eerder opgedoken afbeeldingen van een aluminium Lumia. Hier betreft het de Nokia Catwalk, welke de tweede plaats in de serie krijgt achter de EOS. Er zou ook een derde telefoon in de serie komen, die de low-budget plaats zal opvullen, maar hier is nog niets over bekend.

Naast The Verge laat ook Italiaanse smartphoneguru Flavio via zijn Twitter-account weten dat project EOS volgens hem inderdaad geleverd zal worden met een behuizing van aluminium en een 41 megapixel PureView-camera.