2min

Zojuist weet GSMArena te melden dat Samsung ook bezig is met een digitale Android camera. Nikon presenteerde deze week al zijn digitale Android camera. De Galaxy S camera zou volgende week worden gepresenteerd op de IFA en gaat de naam Samsung Galaxy S Camera dragen. De camera zou voorzien worden van een 16 Megapixel lens en hetzelfde LCD-scherm als de Galaxy S III.

De Galaxy S Camera wordt dus voorzien van een 4,8 inch Super Amoled HD scherm als de informatie van GSMArena correct is. Zij hebben de informatie uit een zeer betrouwbare bron. Verder wordt de camera voorzien van Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Over de inhoud van de camera qua processor of GPU kon de bron nog niets vertellen, dit blijft vooralsnog gissen. Wel zal er ongetwijfeld een SD-slot op de camera komen zodat je lekker veel foto’s en video’s kan maken.

De camera zou ongeveer twee keer zo dik worden als de Galaxy S III en in staat zijn om om maar liefst 10x optisch in te zoomen. Bij optisch inzoomen gaat er geen kwaliteit verloren van de foto, wat bij digitaal zoomen wel het geval is. Alle smartphones en tablets maken gebruik van digitaal zoomen. Verder zou er ook een Xenon-flitser aanwezig zijn op de achterkant van het toestel.

De Galaxy S camera is uiteraard ook voorzien van WiFi om verbinding te maken met het internet. Volgens de bron zal de camera echter ook over 3G-beschikken maar kan je met de camera niet bellen. Dit is dus echt bedoelt om mobiel te kunnen internetten.

Volgens de bron wordt de Galaxy S Camera tegelijk met de Galaxy Note II van Samsung gepresenteerd. Het klinkt natuurlijk allemaal erg goed, misschien wel iets te goed. We moeten dan ook nog even afwachten tot de IFA om te weten wat er precies van klopt en wat eventueel het prijskaartje gaat worden van deze camera.

De foto is uiteraard niet echt, maar gemaakt met Photoshop, met dank aan GSMArena.