Amazon heeft aangekondigd dat de lock-screen advertenties op de Kindle Fire HD optioneel verwijderd kunnen worden. Om dit te bereiken betaalt de consument bovenop de prijs van deze tablet nog eens 15 euro.

Het leek erop dat Amazon niet van plan was om een optie te verzorgen die de advertenties zou laten verdwijnen. Het bedrijf lijkt blijkbaar van gedachte veranderd. Of deze keuze te herleiden valt naar de druk die vele ontevreden gebruikers uitoefenden, is onduidelijk.

Het bedrijf liet in een verklaring weten: "We willen jullie laten weten dat er een speciale "opt-out" mogelijkheid is voor 15 euro. We weten dat gebruikers van de Kindle Reader-line onze speciale opties erg op prijs stellen, maar toch is het zo dat maar weinig mensen daadwerkelijk de "opt-out"-optie zullen aanschaffen. We zijn blij onze gebruikers deze keuze te geven".

Degenen die de Kindle Fire HD aanschaffen, moeten achteraf de 15 euro betalen, willen ze van de lock-screenadvertenties af komen. Amazon verkoopt geen advertentievrije tablets meer.