2min

Amazon kondigde gister een aantal Kindle Fire HD-tablets aan. De apparaten werden aangekondigd tijdens de persconferentie die Amazon gaf in Santa Monica in de Amerikaanse staat Californië.

De Kindle Fire HD is een tablet met een scherm van 8.9 inch en een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Verder heeft de Fire HD een HD-webcam aan de voorzijde, een HDMI aansluiting, Bluetooth-connectiviteit, een Texas Instruments OMAP 4470-processor en stereospeakers. De Kindle Fire HD gaat draaien op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich). Een opvallende vermelding maken we voor het gelamineerde scherm, dat voor 25 procent minder weerspiegeling moet zorgen.

Verbeteringen in het OS van de Kindle Fire HD vinden we onder andere terug in ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts, ouderlijk toezicht waarmee gelimiteerd kan worden hoe lang er bijvoorbeeld een spel gespeeld kan worden, Immersion Reading, wat zorgt voor specifieke functies voor e-readers waarmee onder andere je boek voorgelezen kan worden, of een functie genaamd X-Ray, waarmee je realtime informatie over boeken, TV-series en films kan krijgen terwijl je leest of kijkt.

De Kindle Fire HD komt in een aantal varianten, een WiFi versie met dualband 2.4 GHz./5GHz.-ontvanger, twee antennes en MIMO-radiotechnologie. Deze WiFi-modellen met 16 of 32 GB interne opslagruimte. De prijs voor de 16 GB-variant is 299 dollar, de 32 GB-variant kost 369 dollar.

Ook krijgt de Kindle Fire HD een 4G LTE-variant, deze komt in een uitvoering met 32 en 64 GB aan opslagruimte. Voor de 32 GB-variant betaal je 499 dollar, voor de 64 GB-variant moet een bedrag van 599 dollar worden neergeteld.