1 min Devices

Tablets en appstore Amazon naar Benelux

Amazon heeft bevestigd dat het ten langen leste tablets gaat uitbrengen in België en Nederland, tezamen met vele andere landen. Het gaat om de Kindle Fire HD met schermgroottes van 7 en 8,9 inch. Vanaf 13 juni worden de tablets uitgeleverd. Ook de applicatiewinkel komt beschikbaar in de Benelux.

Amazon heeft de digitale deuren in België en Nederland nog altijd niet geopend, maar dat houdt de online winkel niet tegen om ook hier hardware uit te leveren. De Kindle Fire HD-tablets worden in 170 nieuwe landen uitgebracht. De 7 inch-versie met 16GB moet voor zo’n 220 euro te koop zij, de 8,9 inch-variant kost ongeveer 65 euro meer. Er zijn ook uitvoeringen met 32GB aan capaciteit beschikbaar.

De Kindle Fire HD-tablets zijn uitgerust met een aangepaste versie van Google’s mobiele besturingssysteem Android. Amazon heeft Android flink onder handen genomen om meer nadruk te leggen op eigen diensten en producten. Ook heeft de online winkel een eigen applicatiewinkel toegevoegd, in plaats van Google Play.

Bron:Engadget