2min Devices

Naast 8.9 inch Kindle Fire HD ook 7-inch variant

Amazon brengt nog meer nieuws naar buiten tijdens de Santa Monica-persconferentie, naast de 8.9 inch Kindle Fire HD, komt Amazon ook met de Kindle Fire HD 7, deze is 7 inch groot.

De aankondiging van de 7 inch-variant van de Kindle Fire HD komt niet als een verassing, eerder al volgden we de geruchten over een ‘Kindle Fire 2’, welke gebruik zou maken van een 7 inch-scherm. Deze zijn met de aankondiging van de Kindle Fire HD 7 bevestigd.

Het grote verschil bij de Kindle Fire HD 7 is zijn 7 inch scherm, met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. Met dit scherm is deze tablet net wat kleiner dan zijn grote broer. Op de verschillen in grootte na, lijken de Kindle Fire HD-apparaten veel op elkaar, De Kindle Fire HD 7 bevat dezelfde WiFi dualband 2.4GHz./5GHz. ontvanger, twee antennes en MIMO radio technologie, HD webcam aan de voorzijde, HDMI-aansluiting, Bluetooth-connectiviteit, een Texas Instruments OMAP 4470-processor en stereospeakers. Overigens denkt Amazon dat de batterij 11 uur mee kan, wanneer volledig opgeladen.

De Kindle Fire HD 7 komt in een variant met 16 GB en 32 GB interne opslag. De prijs voor de 16 GB-variant is 199 dollar, de 32 GB-variant kost 250 dollar. De Kindle Fire HD 7 zal vanaf 14 september in de VS op de markt komen en wordt ook in Nederland verwacht.

Bron:The Verge