2min

Eigenaars van een Samsung Galaxy S III kunnen mogelijk vanaf oktober of november gaan genieten van de nieuwste versie van Android, Jelly Bean. Volgens verschillende bronnen zou Samsung deze maanden hebben bevestigd als lanceerdatum voor de update naar Jelly Bean.

Samsung "mist" daarmee twee keer een verwachte lanceringsdatum die door velen werd aangehouden. Zo werd er in eerste instantie verwacht dat de update al eind augustus beschikbaar zou worden gesteld. Toen dit niet het geval bleek te zijn, werden de pijlen gericht op twaalf september. Wanneer Samsung op deze datum haar update uit zou brengen, zou dit op de dag van de lancering van de iPhone 5 zijn. Vandaag is het zo ver, maar er is nog geen spoor van een update. Wel lekte onlangs een vrijwel voltooide versie van Jelly Bean voor de Galaxy S III uit. Er gaan nu logischerwijs opnieuw berichten dat gebruikers van de Galaxy S III nog wel langer zullen moeten wachten.

Samsung zou namelijk hebben bevestigd dat de update in oktober of november beschikbaar zou komen. Hiermee zou Samsung de verkoop van de 4G-versie in sommige landen willen stimuleren. Deze versie zou namelijk op de markt verschijnen met Jelly Bean reeds op het apparaat. Ongeduldige nieuwe klanten zouden hiermee eerder voor de 4G-versie kunnen kiezen, om zo toch direct te kunnen genieten van Android 4.1.

Of het nieuws ook echt waar is, is vooralsnog onduidelijk. Zo zou er geen officiële verklaring uitbracht zijn door Samsung. We kunnen er in ieder geval zeker van zijn dat Samsung hard werkt aan de update. Uit verschillende leaks blijkt dat Samsung al behoorlijk ver is. De meest recente rom wordt door gebruikers dan ook omschreven als zeer stabiel en al geschikt voor dagelijks gebruik.