De Japanse website Get-PC meldt dat Dell binnenkort met drie nieuwe Ultrasharp monitoren op de markt komt. Een 24, 27 en een 29 inch model. 29 inch is voor Dell een nieuw formaat in de Ultrasharp-serie. Waarschijnlijk zullen alle monitoren voorzien zijn van de WQHD-resolutie (2560×1440 pixels). De nieuwe 29 inch monitor zal de naam U2913WM gaan dragen, waarbij de U staat voor de Ultrasharp-serie van Dell.


Veel is nog niet bekend over de nieuwe monitoren. Als we de foto’s bekijken van de nieuwe 29 inch monitor, dan valt ons op dat er veel aansluitingen op zitten en waarschijnlijk ook speakers zijn geïntegreerd want er is een audio-connector. Verder zien we USB-aansluitingen, naast speakers dus ook een ingebouwde USB-Hub. Verder kan je je pc op alle mogelijke manieren aansluiten, namelijk via: Display-port, HDMI, DVI, mini-Display-port en VGA. Naast de VGA-poort zit nog één aansluiting maar die hebben wij nog niet kunnen vaststellen.


Helaas voor ons is er nog niet bekend wanneer Dell precies met de nieuwe monitoren op de markt gaat komen en in welke landen. Het komt namelijk ook weleens voor dat Dell alleen producten uit brengt in Azië of de Verenigde Staten en niet in Europa. Het is dus nog even afwachten of deze monitoren Nederland zullen bereiken. Wat ook nog een vraagteken is, is de prijs. Steeds meer fabrikanten beginnen zich te richten op de WQHD-monitoren, de vraag is wat dat doet met de prijs.

Al jarenlang worden we overspoelt met 24 inch monitoren met een Full HD resolutie (1920×1080 pixels), het leek lange tijd niet mogelijk om betaalbare monitoren op de markt te brengen met een hogere resolutie, maar de tablets en smartphones brengen hier mogelijk verandering in. Nu Apple in staat is geweest om een 9 inch tablet op de markt te brengen met een hogere resolutie dan Full HD kunnen de pc monitoren niet achter bijven. Op dit moment betaal je voor een A-merk WQHD-monitor nog ruim 500 euro, deze prijs zal het komende jaren zeker onder druk komen te staan.