2min Devices

‘Volgende Nexus komt binnen 30 dagen’

Het lijkt een beetje stil rond de nieuw uit te komen Nexus van Google. Vergeleken met vorige aankomende Nexus-toestellen, waar het galmde van de geruchten, moet er nu echt op zoek gegaan worden om iets te vinden over een mogelijk aankomend toestel.

‘Volgende Nexus komt binnen 30 dagen’Als een aantal blogs geloofd moet worden, dan zal Google de volgende Nexus uit gaan geven in de komende 30 dagen. Het toestel wordt echter niet geleverd met een volledig nieuwe versie van Android, maar een update van het huidige Jelly Bean. De volgende Nexus komt zodoende dus met versie 4.2 van Android.

Verwacht wordt dat Andy Rubin, mede-oprichter van Android, de nieuwste Nexus-smartphone zal onthullen bij AllThingsD: Dive Into Mobile op 29 en 30 oktober. Dit is een conferentie waar invloedrijke mensen uit de mobiele sector presentaties zullen houden. Rubin onthulde op dezelfde conferentie in 2010 overigens Android 3.0, de eerste tabletversie van Google’s besturingssysteem.

De hamvraag blijft natuurlijk wie de nieuwe Nexus gaat produceren. De meeste bronnen wijzen richting LG. De eerste geluiden wijzen er op dat dit de LG Optimus G de basis zal vormen van de Nexus-telefoon welke voor Google wordt ontwikkeld.

Recentelijk wist een bron te meldden dat het Android 4.2-besturingssysteem hoogstwaarschijnlijk zal beschikken over multi-user login, verbeterde Google Maps, nummerkiezer en camerafuncties. Ook komt er ondersteuning voor draadloze protocollen zoals bijvoorbeeld Miracast.

Bron:Android and Me