Paul Allen, medeoprichter van Microsoft, heeft de RTM-versie van Windows 8 uitgebreid getest op zijn pc en zijn bevindingen gedeeld in de vorm van een blog op zijn site, naast Windows 8 op de pc heeft hij ook een tablet met Windows 8 getest. De RTM-versie is de uiteindelijke versie van Windows 8 die ook in de winkels komt te liggen.

Paul Allen stelt onder de indruk te zijn van het gebruik van één interface voor zowel pc als tablet in Windows 8. Dit pakt goed uit, Allen zegt ook tevreden te zijn over de navigatie in Windows 8 op zijn tablet. Wel ondervond Allen wat verwarring bij het feit dat er geen goede scheiding tussen het bureaublad en de Windows 8 Store applicaties is.

Bij het openen van een PDF-bestand in de desktop-versie van Outlook opent de PDF vervolgens standaard in Microsoft Reader, een Windows 8 Store applicatie die beter tot zijn recht komt op een tablet, in plaats van de desktop-applicatie van Acrobat Reader. Vervolgens moet er weer handmatig teruggeschakeld worden naar het bureaublad om weer in Outlook te komen. Gelukkig is dit probleem wel op te lossen door in te stellen welk programma standaard gebruikt wordt bij het openen van een bepaald bestandstype.

Al met al is Paul Allen er van overtuigd dat Windows gebruikers net zo positief zullen zijn over Windows 8 als hem, nadat ze de kans hebben gehad om het besturingssysteem te gebruiken. Paul Allen geeft verder ook nog een aantal tips geschreven vanuit zijn eigen ervaringen en knelpunten waar hij tegenaan liep in Windows 8.

"Het is mogelijk een desktop-applicatie vast te pinnen aan het nieuwe start scherm, deze zal vervolgens de applicatie opstarten in de desktop-modus"

"Voor wanneer je echt niet kan leven zonder het oude startmenu, er is software van derden beschikbaar om het oude start menu te simuleren. Voorbeeld hiervan is ViStart"

"Wanneer je Windows 8 draait met een fysiek toetsenbord kun je simpelweg beginnen met typen vanaf het startscherm, de zoekfunctie voor zoeken naar bestanden en applicaties zal dan automatisch in beeld verschijnen"

"Om de functiebalk in beeld te tonen op een tablet kan simpelweg van boven of onder in je scherm naar binnen geveegd worden, pc gebruikers tonen de functiebalk door met de rechtermuisknop te klikken"

"De aan/uit toets bevind zich in de charms bar onder instellingen, deze is te openen door met je muis rechtsonder in beeld te gaan staan op de pc. Of door vanaf rechtsonder op je tablet terug naar binnen te vegen"

"Om een applicatie af te sluiten moet de gebruiker de muiscursor naar de bovenzijde van het scherm verplaatsen totdat de cursur een hand wordt, vervolgens sleep je de applicatie naar de onderzijde van het scherm"