1 min

In augustus diende Nokia nog een klacht in bij de Amerikaanse International Trade Commission (ITC) tegen Apple. Apple zou volgens het Finse bedrijf inbreuk maken op Nokia-patenten, maar in een recente zitting heeft Nokia alle aanklachten ingetrokken. De grote vraag is nu wat Nokia heeft bewogen de rechtszaak te laten vallen.

Het is niet duidelijk wat Nokia bewogen heeft om de aanklachten in te trekken. Normaal zou er een schikking hebben moeten plaatsvinden alleen Nokia maakte duidelijk kenbaar dat er geen afspraken met Apple gemaakt zijn, niet mondeling en niet schriftelijk.

Nokia begon de gerechtelijke procedure met als inzet een verkoopverbod op de iPhone en iPad omdat deze patenten zouden schenden van de Finse fabrikant. Nu ruim een maand later trekt Nokia de aanklachten al weer in, waarom blijft gissen. Het kan zijn dat Nokia niet heel veel vertrouwen had in een goede afloop van het proces, en dat het daarom de klachten ingetrokken heeft. Een andere theorie is dat Apple heeft gedreigd om dan ook Nokia aan te klagen wegens patentschending, of Nokia af ziet van de zaak omdat de financiële positie van het bedrijf niet zo sterk is en dit soort procedures in de meeste gevallen alleen maar geld kosten.