2min

Logitech laat weten een drietal nieuwe apparaten uit te brengen welke speciaal bedoeld zijn voor gebruik met Windows 8. Het gaat om de Touchpad T650, Touch Mouse T620 en de Zone Touch Mouse T400. Deze producten liggen deze maand nog in de winkel.

De draadloze Touchpad T650 bestaat uit een groot, glad aanraakgevoelig oppervlak dat de functionele bewegingen van Windows 8 ondersteunt. Bij plaatsing van één vinger op het oppervlak activeert de muiscursor, een tweede vinger zorgt voor horizontaal en verticaal ‘vegen’, met drie vingers ‘vegen’ brengt je terug naar het startscherm. Wanneer je vanaf de rechterkant op het Touchpad veegt activeer je de Windows 8-charms, wanneer je vanaf links veegt schakel je tussen applicaties. De Touchpad T650 is op te laden via micro USB, één volledige lading moet het apparaat een maand lang kunnen voeden.

De Touch Mouse T620 biedt aanraakgevoelige functionaliteiten op een klein oppervlak. Zo biedt de muis ondersteuning voor zes verschillende bewegingen inclusief horizontaal en verticaal scrollen, schakelen tussen applicaties. Dubbel tikken op de muis opent het bureaublad en dubbel tikken met twee vingers brengt je naar het startscherm, deze tikbewegingen kunnen bij voorkeur overigens ook anders ingesteld worden.

Touch Mouse T620

Als laatste is er de Logitech Zone Touch Mouse T400, deze heeft naast de traditionele muisknoppen ook een glazen aanraakgevoelig oppervlak. Tikken op de voorzijde van de Touch Zone opent het startscherm, Tikken op de rand aan de achterzijde van de Zone Touch schakelt tussen de open applicaties. De Zone Touch draait op AA-batterijen die, zo word gesteld, tot 18 maanden mee moeten gaan.

Zone Touch T400

De Logitech Wireless Touchpad T650, Touch Mouse T620, en Zone Touch Mouse T400 komen in de loop van oktober beschikbaar in Nederland voor een adviesprijs van respectievelijk 79,99 euro, 69,99 euro, 49,99 euro.