Mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, is bijzonder kritisch op het bedrijf dat hij samen met Steve Jobs heeft opgericht. Hij noemt de houding van Apple rond de iPhone 5 gewoon arrogant. Het is overigens niet de eerste keer dat Wozniak kritiek heeft op het bedrijf dat hij eerder oprichtte.

In een interview met een Zuid-Afrikaanse website zei Wozniak het volgende: "Een deel van mij had graag gezien dat Apple zich niet zo arrogant had opgesteld en zich niet zou gedragen als ‘wij zijn de enige die er verstand van hebben’. Ik had gehoopt dat Apple een bredere versie zou maken van de iPhone, een kleine en een grote.".

Wozniak was eerder ook al kritisch over het bedrijf waar hij geen deel meer van uit maakt. Wozniak is op dit moment alleen nog via aandelen aan het bedrijf verbonden. Eerder gaf hij ook al openlijk toe dat hij gebruik maakt van Android-producten.

Naast de bovenstaande uitspraak zei hij ook:"Ik denk dat Apple zich in de vingers heeft gesneden door te zeggen ‘Oh, je kan overal bij met één duim’. En ik zie ook niemand die een probleem heeft met het gebruiken van het grotere scherm… Maar Apple zei dat ‘omdat iedereen een groter scherm heeft’".

Wozniak richtte in 1976 samen met Steve Jobs Apple op. Hij was onder meer betrokken bij de ontwikkeling van de Apple I en Apple II.