Steve Wozniak, een van de oprichters van Apple, heeft in een interview met Wired laten weten dat hij van mening is dat Apple een Android-telefoon zou moeten maken. Volgens hem is er niets dat Apple in de weg staat met een Android-telefoon te ontwikkelen, de kans dat Apple het ook daadwerkelijk gaat doen is echter zeer klein.

Wozniak, die Apple weliswaar heeft opgericht en groot gemaakt samen met Steve Jobs, is al geruime tijd niet meer werkzaam voor Apple en bekleedt ook geen enkele functie meer binnen het bedrijf. De uitspraken die hij doet hebben dan ook geen effect op de plannen van Apple.

Wozniak is echter wel een zeer intelligente man met enorm veel kennis. Hij stelt dat veel gebruikers graag een Android-smartphone zouden willen hebben met de bouwkwaliteit en de materialen van een iPhone. Op dit moment wordt de Android-markt nog steeds gedomineerd door heel veel plastic. Wozniak stelt dat Apple met een Android-variant wellicht de midden en onderkant van de markt beter kan bedienen. Voor Apple zou het een tweede markt kunnen zijn en zouden ze nog meer kunnen domineren.

Wozniak gaat zelfs dieper in op zijn idee, hij oppert zelfs dat Apple dezelfde strategie als Amazon zou kunnen toepassen en de broncode van Android kunnen gebruiken om een eigen Android-fork te maken. Hoewel het plan van Wozniak misschien heel vreemd klinkt, is het zo dom nog niet, Apple zou een tweede markt kunnen bedienen zonder afbreuk te doen aan de huidige. Alleen de kans dat het ooit zover gaat komen lijkt nihil.