1 min

Volgens bronnen bij DigiTimes vinden we de AMD Z-60 Hondo APU pas medio november terug in de winkels. Dit terwijl AMD eerder in een officiële aankondiging liet weten als doel te hebben om de chip in combinatie met de Windows 8-tablets eind oktober te leveren.

Volgens onderdelenfabrikanten kunnen we pas midden november de eerste systemen met AMD Z-60 Hondo-chips tegenkomen in de winkels, wel zullen er een significant aantal producenten gebruik gaan maken van de Hondo APU. AMD zelf heeft tot op heden niet laten weten om welke partners het hier gaat. Intel’s nieuwe Clover Trail-CPU wordt intussen al gebruikt door een aantal producenten, waaronder Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG, Samsung en ZTE.

De reden voor de late lancering zou te herleiden zijn tot het feit dat nieuwe tabletprojecten van producenten al gebruik maken van de ARM/Android- en Intel/Windows 8-combinaties, waardoor AMD in eerste instantie grote moeilijkheden had om fabrikanten te overtuigen van het platform.

Dit betekent overigens niet dat AMD een deel van het marktsegment gaat verliezen aan de concurrentie, als AMD de Hondo voor een vriendelijke prijs op de markt brengt, bestaat de kans dat het aandeel van het bedrijf alsnog zal stijgen.