1 min

Microsoft heeft aangekondigd een previewversie te willen lanceren van Internet Explorer 10, gericht op Windows 7. Deze versie zal medio november uitgebracht worden. Dit komt overeen met stellingen van Microsoft waarin gemeld werd dat de nieuwste versie, die geïntroduceerd wordt met Windows 8, ook zijn weg zou vinden naar Windows 7.

Microsoft berichtte zijn plannen voor een Internet Explorer 10-versie voor Windows 7 in een blog. Microsoft’s Rob Mauceri legt uit dat de definitieve versie zal volgen nadat er genoeg feedback van de gebruikers vergaard is. Waarom gekozen is voor een previewversie voor de definitieve versie is onduidelijk, reacties van ontwikkelaars op het blog stellen dat het een vreemde keuze van Microsoft is om te kiezen voor een previewversie voordat de definitieve versie beschikbaar komt.

"Internet Explorer 10 brengt naast een bredere ondersteuning voor webstandaarden (waar ontwikkelaars naar hebben gevraagd) ook een aantal verbeteringen op het gebied van realworld websiteprestaties met zich mee" aldus Mauceri, "Internet Explorer 10 voor Windows 7 zal gebaseerd zijn op dezelfde standaarden als die van Internet Explorer 10 voor Windows 8".