1 min Devices

Preview IE 10 voor Windows 7 gelanceerd

Microsoft komt zijn afspraak na en bracht gisteren de previewversie van Internet Explorer 10 voor Windows 7 uit. De internetbrowser is als download beschikbaar in varianten voor systemen met een 32- of 64-bit processor.

Internet Explorer 10 werd gelanceerd in combinatie met Windows 8. Uit een onderzoek van een derde partij eerder deze maand bleek dat IE 10 de snelste webbrowser voor op Windows gebaseerde PC’s is. Nu is het afwachten of deze snelheid zich ook vertaalt naar de Windows 7-variant van de browser.

Microsoft heeft laten weten dat Internet Explorer 10 voor Windows 7-gebruikers net als de Windows 8-versie, de controversiële "Do Not Track"-functionaliteit standaard ingeschakeld heeft staan, omdat men bij het standpunt blijft dat gebruikers meer controle moeten hebben over de persoonlijke informatie van de gebruiker die al dan niet verzameld wordt door onder andere adverteerders.

Internet Explorer 10 is te downloaden vanaf de website van Microsoft. Eigenaars van een systeem met 32-bit processor klikken hier, voor de versie voor 64-bit systemen kun je hier terecht.

Bron:Neowin