1 min

De afgelopen maanden werkte Stardock aan het programma Start8, met als doel de oude vertrouwde Windows-startknop ook in Windows 8 beschikbaar te stellen. Na een aantal gratis betaversies verschijnt nu de commerciële versie.

Start8 zal automatisch het Windows 8-bureaublad opstarten, in plaats van de nieuwe Windows 8-interface. Ook zal een startknop toegevoegd worden, welke vergelijkbaar is met de knoppen die we vonden in vorige versies van het Windows-besturingssysteem. Verder brengt Start8 mogelijkheden om te zoeken naar Windows 8 Store-applicaties en ook kunnen gebruikers zowel het bureaublad als de Windows 8 Store Applicaties vastpinnen worden aan het nieuwe startmenu.

Het Windows 8-startscherm is overigens ook aan te roepen via het Start8-menu, deze kan ook in een nieuw jasje gestoken worden en er is de mogelijkheid om Windows 8 ‘Hot Spots’ uit te schakelen. Een proefversie voor dertig dagen van Start8 is vanaf nu te downloaden. De volledige versie bedraagt 4.99 dollar. Beide vind je op de website van Startdock.