VOIP-dienst Skype zal tegelijkertijd met Windows 8 een nieuwe applicatie lanceren voor het besturingssysteem van Microsoft. Microsoft nam Skype enige tijd terug over, maar de dienst blijft ook in Windows 8 bekend staan onder de naam Skype.

Windows 8 lanceert op 26 oktober en voor degenen die van plan zijn om direct over te stappen is er in ieder geval vanuit Skype goed nieuws omdat het besturingssysteem direct ondersteund wordt. Natuurlijk zijn oudere versies van Skype ook al te installeren in Windows 8, maar dat geldt niet voor Windows RT-systemen zoals de Microsoft Surface-tablet. Daarnaast heeft de nieuwe applicatie van Skype ook het Windows 8-jasje aangemeten gekregen zodat deze ook beter zal draaien in combinatie met tablets.

Of Skype voor Windows 8 nieuwe functies zal brengen is onduidelijk, maar het lijkt er op dat de applicatie in ieder geval ontworpen is met het gedeelde scherm van Windows 8 in het achterhoofd, waarbij het mogelijk is om Skype tezamen met een andere applicatie op het volledige scherm te laten draaien. Zo kan je een Skype-gesprek voeren en bijvoorbeeld ook nog over het internet surfen.

Skype voor Windows 8 biedt ook ondersteuning voor de People Hub-functie. Zo kunnen gebruikers de favoriete contacten als een tegel opslaan in de Windows 8-interface en berichten en notificaties op het startscherm tonen.