Microsoft blijft de Skype-applicatie voor Windows 8 door ontwikkelen. De applicatie zag het daglicht ongeveer tegelijkertijd met de lancering van Windows 8 en heeft nu al enkele updates gehad. De laatste update verbetert de applicatie wanneer deze gebruikt wordt in de snap view.

Op de Windows Store-website wordt uitgelegd dat de applicatie is geüpgraded met een enhanced snap view, voor slimmere multitasking. In werkelijkheid betekent dit dat de app nu gewoon functioneel is wanneer deze gekoppeld aan de linker- of rechterkant van het scherm.

De update zorgt er voor dat iemand een videogesprek kan voeren, terwijl diegene bezig is met andere zaken op de computer. Hoewel dit een bijzonder goede verbetering is aan het programma blijft het wel vreemd dat Microsoft ooit besloten heeft de app zonder deze mogelijkheid uit te geven.

Verder geeft Microsoft aan dat er nog enkele algemene bugs zijn verholpen. Ook zouden de prestaties van de applicatie verbeterd zijn, waardoor de app minder lang hoeft te laden.