AMD heeft gisteren aangekondigd samen te gaan werken met ARM om nieuwe 64-bit processoren te ontwikkelen. AMD heeft hiertoe besloten omdat er een groeiende vraag is naar snelle servers in datacentra.

AMD’s CEO, Rory Read, liet tijdens een persconferentie in San Fransisco weten dat AMD het eerste bedrijf zal zijn dat zowel 64-bit ARM-processoren als x86 serverprocessoren zal leveren. De 64-bit ARM-processoren zullen in 2014 op de markt verschijnen.

AMD heeft zich van oudsher alleen maar beziggehouden met x86-processoren, maar de afgelopen tijd worstelde het bedrijf met zijn positie in die markt. De opkomst van cloudgericht werken lag hieraan ten grondslag. "De cloud is de toekomst. Met ARM 64 tillen we computergebruik naar een nieuw niveau en bieden we servers een een hele nieuwe mogelijkheid", aldus Read.

Lisa Su, Senior VP bij AMD, liet weten dat er tegenwoordig geen sprake meer is van één oplossing voor alle problemen en dat daarom gekozen is om naast de ARM 64-bit processor ook ondersteuning te blijven leveren voor x86-servers.