Huawei lijkt graag de strijd aan te willen binden met Samsung in het Phablet-segment. Het Chinese bedrijf heeft een quadcore Android-toestel aangekondigd dat is uitgerust met een 5 inch-scherm en Android 4.1 Jelly Bean.

Het 5 inch-scherm van de Huawei Ascend D2 maakt gebruik van een HD-resolutie, een 1.5 Ghz. quad-core processor. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om de K3V, welke uit Huawei’s eigen fabriek komt. Verder bevat de grote telefoon een 13 megapixel camera aan de achterzijde, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde en een 3.000 mAh batterij.

Momenteel is Samsung vrijwel de enige partij die op de Phablet-markt vertegenwoordigd is. Het Koreaanse bedrijf heeft De Galaxy Note en Note II in de winkels liggen, maar andere partijen blijven vooralsnog achter.

De Ascend D2 staat in de planning voor begin 2013 in Azië, het is tot op heden nog onduidelijk of de Ascend D2 ook naar Europa zal komen. Verwacht wordt dat Huawei hierover in een toekomstig persbericht meer duidelijkheid zal scheppen.