1 min

Linus Torvalds, oprichter van het Linux-besturingssysteem, vraagt zich openlijk af waarom de resolutie in laptops en notebooks zo laag is in vergelijking met de tablets die nu op de markt verschijnen.

Apple bracht eerder dit jaar de iPad 3 uit, dit 10 inch-apparaat heeft een resolutie van 2048 x 1536. In navolging hiervan verschenen de Transformer Infinity TF701 van Asus met 1920 x 1080 en de Google Nexus 10 met een resolutie van 2560 x 1600. Torvalds heeft dus een punt, wanneer hij aangeeft dat de standaardresolutie omhoog zou moeten.

Torvalds sprak zich uit op zijn Google+-pagina: "Dus voor 399 dollar een resolutie van 2560 x 1600 op de tablet, kunnen we dit alstublieft ook de nieuwe standaard voor laptops maken? Zelfs voor een 11-inch? En stop de "retina" troep en noem het gewoon "redelijke resolutie". Het feit dat laptopontwikkeling 10 jaar geleden is gestagneerd (en in de meeste gevallen zelfs achteruit is gegaan) in beide richtingen (horizontaal en verticaal), is gewoon triest".

Torvalds heeft met zijn opmerkingen een punt, maar aan de andere kant is een tablet in de regel goedkoper om te produceren, waardoor de prijs lager is. Laptops bevatten meer hardware en om de prijs laag te houden is het scherm vaak één van de eerste slachtoffers.