1 min

Eerder dit jaar liet Microsoft weten dat de Windows Phone Marketplace omgedoopt zou worden tot de Windows Phone Store. Microsoft stelt dat de naam van de Store op oudere apparaten gewoon hetzelfde zal blijven, maar dat deze apparaten wel de aanvullende functionaliteit zullen krijgen van de Windows Phone Store.

Gebruikers van de oudere Windows Phone Marketplace kunnen vanaf nu zoeken naar applicaties via Microsoft’s Bing-dienst en ook de gerelateerde applicaties aan de zoekopdracht maken hun intrede in de Windows Phone Marketpace. "Windows Phone 7.5-gebruikers kunnen veranderingen zien in de rangorde van applicaties in de applicatie-categorieën zoals Top, Gratis en Nieuw, dit vanwege veranderingen in het algoritme. Het nieuwe algoritme maakt nu ook gebruik van het aantal downloads, klantencijfer en de mate waarin een applicatie gebruikt wordt.", aldus Microsoft.

Verder wordt ook vermeld dat tussen de twee en vier procent van alle Windows Phone 7.5-gebruikers geen nieuw configuratiebestand kunnen ontvangen van Microsoft, dit bestand wordt gebruikt om de nieuwe functionaliteit te activeren. Het bedrijf stelt dat dit probleem spoedig verholpen zal worden. "In de komende weken zullen deze gebruikers een speciaal voor hen gemaakte applicatie in de Marketplace zien, deze heet Refresh Marketplace." wanneer deze applicatie opgestart wordt, zullen ook deze gebruikers aan de slag kunnen met de nieuwe verbeterde Marketplace.