1 min

Apple bracht met de komst van de iPhone 5 één van de grootste veranderingen op het gebied van het ontwerp van de iPhone met zich mee, het scherm werd vergroot van 3.5 naar 4.0 inch. De Skype-applicatie ondersteunde het grotere scherm voorlopig niet, maar maakt na een update nu eveneens gebruik van het gehele scherm.

Gisteren bracht Skype een update uit voor de iOS-applicatie van de VOIP-dienst. In een bericht op het Skype Garage Blog liet het bedrijf weten: "We hebben jullie tweets, berichten en app store-reviews gezien. Vandaag brengen wij een hotfix van Skype voor de iPhone; jullie kunnen nu genieten van Skype door te bellen op de iPhone 5 in zijn volledige glorie!"

Naast de ondersteuning voor het scherm van de iPhone 5 brengt deze update ook een aantal niet nader genoemde bugfixes met zich mee. Op andere platformen zit Microsoft’s Skype-divisie ook niet bepaald stil, in het weekend lanceerde het bedrijf onder andere een previewversie van Skype voor Windows Phone 8 en liet Microsoft ook weten dat Skype op termijn Windows Live Messenger gaat vervangen. Deze transitie zou in het eerste kwartaal van 2013 al voltooid moeten zijn.