1 min

Toen bleek dat Microsoft de hardwaremarkt wilde betreden met de Surface-tablets, was het eigenlijk alleen Acer die hier echt schande van sprak. Nu andere OEM’s langzamerhand in gaan zien dat de Surface misschien een serieuzere concurrent is dan dat voorheen gedacht werd, beginnen ook zij te morren. HP laat zich nu negatief uit over Microsoft’s tablet.

Todd Bradley, vice-directeur van Hewlett Packead’s Print- en Personal Systems-divisie, had maar weinig goede woorden over voor de Surface-tablet van Microsoft. Bradley zei over de Surface-tablet dat het geen concurrentie is voor HP, omdat de oplage niet hoog zou zijn. Daarbij gaf hij aan dat de Surface traag is en dat componenten niet goed bij elkaar aan zouden sluiten. Daaraan voegde hij toe dat het apparaat duur is en dat de pers er te veel aandacht aan zou besteden.

Bradley kreeg na deze bovenstaande uitspraken de opmerking dat iemand bij HP helemaal niet in de positie was om dit soort uitspraken te doen wat betreft tablets. Hierop beweerde Bradley dat hij de uitspraken baseert op zijn eigen ervaringen op de consumentenmarkt. Tenslotte onthult hij dat er voor de kerst niet gerekend hoeft te worden op een consumenten-tablet van HP, hij geeft wel aan dat het bedrijf wel bezig is met dergelijke systemen, maar dat deze volgend jaar pas zullen verschijnen.