1 min

Acer steekt zijn mening over Microsoft’s spontane hardware-ambities bepaald niet onder stoelen of banken. Na eerdere woorden vanuit de top van Acer is het nu ook de beurt aan de Taiwanese divisie van het bedrijf, Linxian Lang van Acer China treedt ook naar buiten met zijn mening.

In een artikel van Sina Tech doet Lang uitlatingen over de actie van Microsoft, dat de eigen Surface-tablet op de markt bracht. Lang vergelijkt de Surface-tablets met "harde rijst", die "niet makkelijk te eten" valt. Deze uitspraak komt overeen met de eerdere uitspraak van Acer’s Jim Wong, hij stelde nog dat Microsoft niet echt goed is in het maken van hardware.

Acer stelt al enige tijd dat de deelname van Microsoft aan de hardwaremarkt het ecosysteem van Windows 8 verzwakt, dit terwijl de CEO van Nokia juist meldde dat het een goed idee zou zijn als Microsoft zich ook bezig zou houden met de ontwikkeling van een eigen telefoon. Dit zou volgens Nokia’s CEO het Windows Phone 8-ecosysteem alleen maar kunnen versterken.

Beide bedrijven maken een punt, meer apparaten zorgen voor een vergrote kans dat mensen een Windows 8-apparaat zouden kopen, maar elke OEM-leverancier zal hierdoor kans lopen een deel van zijn marktaandeel in te moeten leveren en daar zit Acer duidelijk niet op te wachten.