1 min

Gebruikers van de Xbox Video-dienst van Microsoft moeten er niet op rekenen dat gekochte content ook af te spelen is op een Windows Phone 8-apparaat, Microsoft laat namelijk weten dat dit niet mogelijk is.

Op de ondersteuningspagina van de nieuwe Xbox Video-dienst laat Microsoft specifiek weten dat het met de dienst niet mogelijk is om content te synchroniseren naar Windows Phone 8, "Windows Phone 8 biedt op dit moment geen ondersteuning voor het afspelen van gehuurde of gekochte content uit de Xbox Video Store", aldus Microsoft.

Maar er is hoop, in de loop van het artikel op de ondersteuningspagina wordt namelijk een tip gegeven, zo wordt gesteld dat je naar de Windows Phone Feature Suggestions-pagina kan navigeren, om deze functionaliteit aan te bevelen voor een toekomstige versie van de software.

Het lijkt er daarmee dus op dat het niet om een hardwarerestrictie gaat, die er voor zorgt dat ondersteuning voor Windows Phone 8 schittert door afwezigheid, maar dat het simpelweg niet verwacht werd dat gebruikers van de Xbox Video-dienst hun content graag doorgetrokken hadden gezien naar hun Windows Phone 8-smartphone.