Microsoft weigert nog steeds om meer informatie vrij te geven over de mogelijkheid om Windows 8-apps te gebruiken op de Xbox One. Eerder bracht Dell het gerucht naar buiten dat alle Windows 8-apps op de Xbox One zouden werken. Microsoft gaat wel kort in op deze zaak.

Eerder wisten we al te melden dat op de website van Dell een tekst te vinden was waarin werd beweerd dat alle Windows 8-apps bruikbaar zouden zijn op de Xbox One. Als reactie op die statement liet een woordvoerder van Microsoft weten: "De suggestie dat alle Windows 8-apps werken op de Xbox One is niet accuraat."

De geruchten dat de Xbox One gebruik kan maken van Windows 8-apps ontstonden voor het eerst tijdens de BUILD conferentie in juni. Microsoft gaf toen aan dat ontwikkelaars moesten beginnen met het maken van Windows 8-apps om "een voorsprong te krijgen" bij het maken van programma’s voor de Xbox One.

Microsoft’s verklaring sluit niet uit dat Windows 8-apps zullen werken op de console. Toen er om meer duidelijk over de uitspraak van de woordvoerder van Microsoft werd gevraagd werd er aangegeven: "Microsoft is toegewijd om het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om apps van het ene naar het andere platform te brengen, maar we hebben momenteel niets meer te melden over apps op de Xbox One."

Over een maand komt de Xbox One uit in een aantal landen. Hier behoort de Benelux niet toe. Microsoft moet nog veel apps van derde partijen aankondigen voor de console. Uit de verklaring van de woordvoerder van Microsoft blijkt dus dat niet alle Windows 8-apps beschikbaar zullen komen voor de Xbox One. Als er echter 1 procent van de apps voor Windows beschikbaar komt voor de console dan betekent dat al dat de Xbox One concurrenten ver achter zich laat met betrekking tot het aanbod van apps.