Er zijn foto’s van een nieuwe grote smartphone van HTC uitgelekt. Het gaat om een telefoon die vermoedelijk de naam HTC Deluxe DLX zal gaan dragen. De telefoon zal competitie gaan opleveren voor Samsung, dat met de Galaxy Note-serie momenteel nog vrijwel alleenheerser is in de markt voor smartphones met een groot scherm.

De naam Deluxe DLX wekt overigens wel vraagtekens op, het zou goed kunnen dat HTC nog met een andere naam op de proppen zal komen voor dit toestel. Wat wel vast lijkt te staan is een groot deel van de specificaties van het toestel, wat komt doordat de smartphone grotendeels gelijk is aan de HTC Butterfly J, maar dan voor de wereldwijde markt bedoeld is. Zo zal de HTC Deluxe DLX een quad-core Snapdragon Krait-processor met kloksnelheid van 1,5 GHz krijgen, naast 2GB werkgeheugen, een 4G-verbinding en een full HD 1080p Super LCD3-scherm.

Wanneer de HTC-smartphone in de winkels verwacht kan worden is onduidelijk. De gelekte foto’s lijken bedoeld te zijn voor de pers, waardoor het er op lijkt dat een lancering niet ver weg kan zijn. Mogelijk wacht HTC tot de CES 2013 welke begin januari wordt gehouden om de telefoon te presenteren. De verspreider van de foto’s geeft echter aan dat er al op 6 december meer verwacht kan worden.